Tuesday, April 21, 2009

Õhtuks kõht tühi.

Kasvatajatega sai ükskord räägitud või no pigem mainitud, et söök lasteaias suht kesine. Kui lõunal on supp ja peale magamist väike koogitükike kakaoga on kella viieks või kuueks nälg majas ja siis ka tuju halb.
Meenus, et Soome lasteaedades on lastel võimalik miskit näkileiba või muid krõbuskeid saada kui kõht tühi.

Mis arvate, kui ma rühmarahast ostaksin erinevaid krõbuskeid (riisinäkileivad need riisist ümmargused ja muud näkikad), et vajadusel üks näkileib ja tassike vett ikka kustutab suurema nälja.

Siis lastel tuju rõõmsam ja kõigil hea.

Marcusele ma ise jõuan alati järele enne viite aga ka tema on valmis koduteel (nagu teate on see meil eriti pikk) valmis mind ära sööma :)

Kaunist kevadet,

7 comments:

  1. Tere,

    meie pere seda ei poolda.
    Nimelt lapsed juba nii targad, et siis ei hakkata eriti üldse sööma, kui teatakse et õhta saab hoopis nö. näkikaid. Kasvatajatele on ka seda raskem, kui üks tahab, siis kindlasti kõik tahavad ning kes ennem sai, kes ei saanud jne.
    Lotal on alati koju tulles kõht tühi, kuid sööb siis ikka tugeva ja korraliku õhtusöögi.

    Päikest,

    Helina

    ReplyDelete
  2. Tere,

    meie ka ei poolda.
    Eks pikalt rühmas olijatel võib kõht õhtuks heledakas minna kindlasti, eriti poistel,kes ka rohkem nö rahmeldavad.
    Samas on meie puhul küll nii, et sellised väikesed näksid petavad kõhud ära ja kojujõudes korralikku õhtusööki ei tahagi. Sealt edasi jooks kogu õhtu morssi või mahla ja enne magamaminekut vot siis on nälg lõpuks majas :o)
    Ehk oleks lahendus see kui koduteele ise miskit näkitsemist kaasa võtta! Eriti kui ilmad juba kenad ja põhjust peale aeda pikemalt õues olla.

    Sära,

    Külli&co

    ReplyDelete
  3. Tere!
    Mina ühinen Hanna ja Brigita emade arvamustega.

    Terv.,
    Egle

    ReplyDelete
  4. Tere!

    Olen eelkõnelejatega nõus.

    Samas, ega tühja kõhtu pole hea kannatada. (Meil Annika pole küll kurtnud). Kui asi tõesti hull, peaks pigem menüü üle vaatama. Kunagi lähitulevikus peaks ka esimene hoolekogu koosolek toimuma ning selle teema peaks siis päevakorrale tõstma.
    Ilmselt tähendaks see siis ka lapsevanemate rahakotile päeva toiduraha suurenemist.

    Kas põhimõtteliselt meie rühma vanemad oleksid valmis toiduraha suurendamisega lasteaia menüü rikastamise eesmärgil? Kui jah, siis viin ettepanekud hoolekogusse.

    Päikest!
    Katrin

    ReplyDelete
  5. Tere taas,

    infoks veel, et sügisest muutuvad portsjonid nagunii suuremaks, sest sõimest saab aiarühm. Mõned kroonid tulevad otsa ka hinnale.

    Meie võimalus on uurida, kas seda saaks tõesti rakendada juba nüüd.

    Hääd uut nädalat!
    Külli ja Co

    ReplyDelete
  6. Krister pole seni tühja kõhtu küll kurtnud. Pigem räägib, et alati saavad lisaportsu, kui paluvad.
    Aga rikkalikuma menüü jaoks oleksime meie nõus toiduraha tõusuga(kuigi vaevalt seda rühma kaupa saab teha, toitlustamine vist lasteaias kõikidele ühesugune).

    ReplyDelete
  7. Tere hommikust

    Iseenesest võiks taotleda seda nö lasteaiarühma toitlustamist, sest enamik lapsi rühmas juba 3 aastased ning pole enam sõimelapsed. Kas räägime alguses kasvatajatega? Maike, Oliveri ema

    ReplyDelete