Sunday, May 10, 2009

Lasteaia lõpupidu 25. mail - järelpidu

Niisiis on teemaks lasteaia lõpupidu, palun siia koguda kõigi mõtteid ja ettepanekuid selles osas.
Alustades sellest, et teeme lastele miskid väikesed märgid või miski muu sümboolse kingituse kuni selleni, et mida rühmas pärast hamba alla pista.

Korjasime veebruaris rühmaraha ja see on nüüd kenasti sellekski otstarbeks olemas :)

Mina pakuksin välja miski kringli ja siis soolaseks näiteks salatikorvikesed waldorfi salatiga.
Kringli telliksime kuskilt aga salatikorvikestega saaksin ise hakkama (meil vanaemal cateringi firma /www.pauline.ee/ ja olen sealt vahvaid ideid saanud ning valmistaksin midagi rõõmuga).

Ehk siis kõik mõtted ja ideed palun koondada siia ja teeme nii, et 20. mail läheb see teema lukku, siis on aega asjad tehtuks saada ka :)

Päikest,

18 comments:

  1. Mina arvan, et kingituseks võiks olla pigem mõni väike raamat. Märk on terava kinnitusega ja setõttu ohtlik ja kus seda märki ikka kanda. Pühendusega raamat aga jääb mälestuseks pikaks ajaks.

    ReplyDelete
  2. Tere

    Toidu pool on tore. Meenest - raamatuid on igas peres nii erinevaid - ilmselt meil raske kokkuleppele jõuda. Mis lastele veel meeldivad on igasugused medalid - et kui riputaks neile kõigile nö tubli lasteaialapse medali kaela?

    ReplyDelete
  3. Medal meeldib vist jah enamustele lastele :)
    eriti kui seal peal on nende nimi.. niiet see võiks siis olla üks variant? Aga mida sinna peale veel kirjutada, nad on ju ka selle lasteaia esimesed lapsed..
    Mapid oma töödega saavad nad vist ka, et need ka siis mälestuseks.
    Palun võtke julgelt osa mõtete jagamisel, sama on ka kasvatajate kohta ;)

    ReplyDelete
  4. Medal oleks lahe küll. Aga arvan, et lastele meeldiks saada midagi, millega ka kohe mängida saaks. Selleks võiks olla täitsa tavaline ühevärviline pall, kuhu võiks lasta nimed peale trükkida või siis ise markeriga kirjutada. Siis veel puzzle, mälumäng(memory), domino.

    ReplyDelete
  5. Mul tuli ka esimesena kohe mõte, et kingituseks pigem mingi raamat, et oleks nagu vajalik asi ka natuke. Aga ilmselt tõesti raske midagi sellist leida, mida kellegil pole. Kui muidugi eeltööd natuke poodides teha ja siin bloggis uurida, kas see raamat sobib, siis võibolla isegi õnnestub. On ju igasuguseid nuputamise, värvimise jms. raamatuid. Samas lastele ju meeldivad tõesti asjad millega saaks kohe mängida ka, võibolla tõesti näiteks väike pall (kuigi ei kujuta ette mis pallisõjaks siis kohe läheb :)). Söökide koha pealt pakuksin omalt poolt näiteks välja sellised porgandi, lillkapsa, kurgi snäkid. Need on meil alati laste üritustel olnud tõsiselt minev kraam ja pealegi kasulik veel ka igatpidi.

    ReplyDelete
  6. mina pigem pooldan rinnamärki/medalit/pühendumusega raamatut. Mänguasjadega on meie peres küll nii, et alati tahetakse kuid siiski kipuvad mänguasjakasti jääma. Mänguasju saavad kõik ilmselt niisamagi lasteaia lõpu puhul, kuid sedasi "kollektiivselt" võiks midagi sellist olla, mida isegi suurena vaadata, et ohhoo, esimene lasteaia-aasta oli siis.. medal ilmselt selleks jälle kõige sobivam, nimi, lasteaed, aasta, rühma ja kasvatajanimed peale.. variante palju :)

    ReplyDelete
  7. Tere!

    Ma sain aru, et õpetajad Silvi ja Kristina lubasid väikeste käbimeenete valmistamiseenda peale võtta!? Et kui nii, siis pole rohkem raamatuid medaleid vaja.

    Võiks korraldada ühe meisterdamise õhtu võiu lõuna (uneajal), et tuleksin ka appi nikerdama.

    Näksimiseks meeldiks väga Tiina ettepanek kurkidest-porganditest-lillkapsastest! :)

    Päikest!
    Katrin

    ReplyDelete
  8. hmm, seda ma ei olnud kuulnud, et teevad miskid meened, siis loomulikult rohkem ei ole vaja :)

    aga kudias kringliga jääb? et miki värske näks aga kas kringel ja kohvi jäävad plaani?

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Meil siin tekkis uus idee. Mida sellest arvate? Kui teeks rühmast toreda grupipildi, laseks teha igaühele koopia ( no tuleb umbes 2 või 3 krooni tükk) ja siis saaks sellest siis toreda kaardi valmistada igaühele. Nimed näiteks sisse, et kes kõik pildi peal ja mingi väike pühendus ka. Jääks tore mälestus lastele. Pildi tegemise võib Rebecca isa enda peale võtta, kui muidugi leida selline päev kus kõik kohal oleks, mis muidugi on päris keeruline. Aga võib-olla õnnestub, või mis te üldse sellest mõttest arvate. Kringel, kohvi kindlasti väga hea mõte. Lastele ilmselt läheb morss ka raudselt. Väga hea ja kerge variant on need Põltsamaa kannujoogid.

    ReplyDelete
  11. Tiina, see pildi mõte on küll armas - jääks mälestus esimesest lasteaia-aastast ning kaaslastest!


    Kahjuks Mia ja Tristan on sel nädalal Pärnus. Plaanisin 25.mail alles peo ajaks lastega kohale tulla.

    ReplyDelete
  12. Väga tore mõte pildiga kaart teha.

    ReplyDelete
  13. Tere,

    pilt on kindlasti ilus mälestus, kuid sinna juurde võib ka osta nt värviraamatu, mida nad saavad rühmas üheskoos värvida. Ei usu, et kõik lapsed kohe nö koju puhkama jäävad. Suvel vist tunde ka pole, sest muidu lapsed, kes puhkavad jäävad õpitust ilma või... Siis hea neil koos värvida. Nägin Türil säästu marketis värviraamatuid(maksid 19.90), mis oli ka õpetlik, et ees on värvitud pilt ning sina pead värvima oma pildi täpselt samade värvidega. Tallinnas pole säästus käinud ega tea, kas neid siin on. Lihtsalt väike kingi idee...

    Laual võiks olla tõesti midagi nö. toorest, mida tipikastmega hea süüa, lisaks kringel, kohvi ja morss.

    Päikest,

    Helina

    ReplyDelete
  14. On tõesti tore mõte fotoga kaart teha!
    Aga kui kõiki ühispildile ei saa (Mia ja Tristan puuduvad kindlasti), kas on variant kõikidest lastest portreepildid kokku saada (e-maili teel) ja siis mingi tore kollaaź teha!? Kellelgi on vast mõni hea fototöötlusprogramm?

    ReplyDelete
  15. hmm.. et siis kringel, porgand/kurk/lillkapsas ja tipikaste. Kohvi ja morss.
    Aga kuidas seda värviraamatu asja kinkida, ses mõttes, et rühmas hea värvida, igale ühele oma ja siis jätavad aeda?
    Pildimõte on väga hea! Ühele pildile vist lapsi kõiki raske saada jah, esmaspäev ju kohe kohal..

    ReplyDelete
  16. Meil kahjuks päris portreesid lastest ei olegi lastud teha. Loodan, et saan mõnelt pildilt vajaduse korral lõigata.
    Kokku siis 18 fotokollaaži vaja teha?

    Menüü osas olen nõus.
    Ise eelistan vett kõrvale juua, kuid seda nagunii rühmas olemas.

    ReplyDelete
  17. Ega me vist esmaspäevaks kõikide laste pilte kokku saa, võimalus on lihtsalt album kinkida infoga, et hakkame koguma sellesse laste lasteaia-tegevustega seotud fotosid.

    ReplyDelete
  18. Fotosid vast jah kokku ei saa selleks ajaks. Aga aega jääb aina vähemaks. Saan aru, et grupipilti siis ikkagi ei tee, ainuke variant olekski homme, sest muidu ei jõua enam koopiaid teha ning kaardidki ju peaks valmistama. Eks võibolla järgmisel korral, kui aega rohkem ette valmistada.

    ReplyDelete