Thursday, August 27, 2009

Annetused meie lasteaiale

Kuna selle aasta eelarvesse ja õppevahendite jaoks raha ei jagunud, saab toeks olla kõikvõimalike tegevustarvetega (paberid ja papid jms millele joonistada ja kleepida, joonistamise ja maalimisvahendid, raamatud, mänguasjad, jne jne jne).

Väljavõte hoolekogu protokollist, mis puudutab rahalist sponsorlust lasteaiale:
(Palun andke teada, kes soovib oma meilile kogu protokolli saada!)

4. Jooksvad küsimused

1) Selle päevakorrapunkti all arutati, kuidas oleks lastevanematel võimalus abistada lasteaeda läbi raske majandusliku olukorra. Üldise arutelu tulemusena selgusid järgmised vajadused:

· vihmase ilma korral on raskendatud lastega õues viibimine, sest puudub võimalus minna vihmavarju. Seega vajatakse varjualust (telk, vms), et lapsed saaksid sinna äkkvihma eest varjuda.

· aeg-ajalt on tekkinud lasteaias vajadus kasutada mikrolaineahju, sest suur ahi on liiga kulukas. Seega vajatakse mikrolaineahju.

· kuna ümbruskonna mõned kassid kasutavad lasteaia liivakaste, siis ei saa lasteaia personal garanteerida nende hügieenilisust, kui liivakastidel puuduvad katted.

Otsustati korraldada rühmades korjandused järgmiste asjade soetamiseks lasteaiale:

1) Telgi, vms varjualuse ost ja selle ülespanek

2) Osta lasteaiale mikrolaineahi

3) Osta liivakastikatted

Korjanduseks saab kasutada kaht eri viisi:

  • sularahas rühmas (nn hoiupõrsas)
  • ülekandega Padriku Lasteaia sponsorarvele:

Tallinna Linnakantselei Finantsteenistus a/a 10220061055013

viitenumber 5103550050050229

selgituseks Tallinna Padriku Lasteaia kuludeks

või kui soovitakse toetada konkreetset ostu, siis ka see ära märkida (sel juhul ei tohi seda raha kasutada millekski muuks otstarbeks)

_______________________________________________

Ain Habicht suhtles Tallinna Linna Finantsteenistusega:

Nad palusid inimestel ülekandeid tehes kindlasti märkida selgitusse enda isikukood.

Sellisel juhul saavad nad info edastada Maksu- ja Tolliametile.

See annetus on tulumaksuvaba.

Ettevõtete annetuste kohta sealt kahjuks täpsemat selgitust ei saanud.

6 comments:

  1. Hei kõigile,

    Kuna olen ka mammude rühma meilinglistis, siis sain hoolekogu protokolli juba nädala alguses ja olen kursis Mammude rühma mõtete ja otsustega.
    Jagan Mammude arvamust järgnevas:
    Telgi soetamine on mõtetu ja lühiajaline, telgid, mis mahutavad ca 100 last,on kallid, samas meie ilmastikutingimustele mitte vastavad ehk et ei poolda mina seda mõtet, pigem korjame raha õppevahendite ostmiseks.

    Mikrouuni vajalikkusest ei saa aru, mis toitu lastele seal soendama hakataks? Mul kodus ei ole kahe lapsega kordagi seda imemasinat vaja olnud ja ma ei ole kindlasti Mikro fänn :)

    Kahe käega olen liivakastide katete poolt, Padriku elanike mänguväljakud ja liivakastid on kohalike kasside pärusmaa ja seega ka lasteaia omad, miskid katted kindlasti vajalikud :)

    Aga natuke ka positiivsust ehk.. Raske on.. raske on ilmselt kõigil hetkel, kuid laste heaolu on meile kõogile peamime ja ma igati toetan igat mõistklikku otsust.

    Alati valmis õppematerjalide ja muu vajaliku toetamisel. Telk aga võiks olla suure küsimärgi all. Äkkvihma puhul on võimalik peituda teise korruse katuse alla. Väike vihm aga on igal tublil emmel vastava riietuse puhul juba kodus kindlustatud :)

    Päikest,
    Raile

    ReplyDelete
  2. Tänan ülevaate eest.

    Telgi teema tundub arusaamatu. Lapsevanemana ütleksin, et selle järgi pole vajadust. Kui on kergem vihm, peavad kummikutes ja jopedes lapsed sellele ilusasti vastu, tugevama vihma korral tuleb nii või teisiti tuppa ära minna.

    Mikrolaineahi - ühinen arvamusega, et seda pole vaja - kui on vaja soendada, saab seda teha ahjus/pliidil, 120 lapsele ju ei soenda mikrolaineahjus:)

    Liivakasti katted on kindlasti vajalikud. Aga nende soetamine ei tohiks olla kulukas - tehniliselt saaks tegemist olla kilega, millele on 2 otsa raskusteks pandud lauad, mis on kile külge kinnitatud. Õues olles saaks siis need lihtsalt maha rullida ühele poole liivakasti.

    Muude vahendite osas - palun meie rühma õpetajatel teha nimekiri, mida oleks rühmal tarvis - värvipaberid, pliiatsid, guashid jms, siis saaks ehk selle nimekirja rühma seinale ning iga pere saaks märkida, milliste vahenditega on ta valmis rühma varustama, et kasvatajad meie kallite lastega võimalikult toredaid asju koos saaksid meisterdada. Sobib?

    ReplyDelete
  3. Ühinen arvamusega, et telk ja mikrokas tunduvad ebavajalikud.
    Oma rühma seinale nimekiri vajalikust on väga hea mõte!

    ReplyDelete
  4. Tere!

    Vihmavarju minemise vajadus tuli otse õpetajatelt - nii et ausalt, usaldan nende hinnangut asja vajalikkusest!

    Ühe mikrolaineahju teema tõi välja juhataja, kui küsisime lasteaiale esmavajaliku kohta. See on otsese kokkuhoiu eesmärgil tarvilik. Mõni laps lasteaias peab sööma eraldi kodust kaasa pandud toitu (allergia vms põhjusel) - selle soojendamiseks lasteaia pliit tööle panna on suurejooneline elektri raiskamine.

    ReplyDelete
  5. Tere!

    Liivakastikatted- eks need peavad ka vastupidavad olema: päiksele, vihmale, lumale ja tuulele. Tavaline kile vist nii vastupidav pole. Koormakile(-kate) on vist selleks parem lahendus.
    Telk- no kui telk sinna püstitada, siis peaks see üks väga ilmastikukindel olema. Kuid kõikides nö. vanades lasteaedades on ehitatud puidust varjualused. See on kindlasti ohutum, kindlama ja vastupidavam. Kogu lasteaia peale, leiaks kindlasti isasid, kes oleksid nõus aitama nii nõu kui jõuga.
    Mikrolaineahi- arvan, et suure poti kõrvale mahub ka väike pott, kus saab toitu soojaks teha...
    Muude vahendite osas olen nõus nimekirjaga.

    ReplyDelete
  6. Tere!

    Mikrolaineahju kohta ei oska olukorda tundmata oma kommentaari anda.

    Liivakastide katted on kindlasti vajalikud. Padrikus elajana tean väga hästi kui kohutavas olukorras siinsed liivakastid on. Eriti varjulisemates kohtades. Neid kassisaadusi sai eelmisel aastal (kui oma pisem põnn veel kõike käega katsutavat suuga tundma tahtis õppida) ikka usinast liivakastidest välja sõelutud. Puitu nii suurtele kastidele raske paigaldada, niiet koormakile või tugevam pinnaseplastik peaks sobima tõesti.

    Telgi püstitamisest rääkides olen samuti skeptiline selle vastupidavuse osas. Pigem pooldan tõesti väga lihtsat, tugeva konstruktsiooniga puidust varjualust. Sinna saaks ka nt iga rühma jaoks jätta suurema ratastel plastikkasti kuhu panna väiksemad laste liivakastimängiasjad, mis muidu esikus tüki ruumi enda alla võtavad. Vajadusel saab selle ratastel maja teisele küljele sõidutada. Lisaks oleks varjualune hea koht kuhu panna lastele nt rippumisköied vmt.

    ReplyDelete